A Marsala-nak vége –  2016 esküvői színei


Fotós szemszögből egyátalán nem mindegy, milyen az általam megörökítendő esküvő arculata. A házasulandó pár boldog: pipa. Mutatós a helyszín: pipa. Jó banda fog játszani a lagzin: pipa. Valami hiányzik még azonban a tökéletes esküvő hozzávalói közül: ez pedig a minden egyes elemet összefogó arculat, vagyis az egységes vizuális megjelenés.

szinek_04

Ezt úgy értem, hogy akár van egy tematikája az esküvőnek, akár nincs, érdemes ugyanazt a fő szálat végigvinni a csokortól az irányítóbálán át az asztali dekorációig az összhang érdekében. Az én tapasztalataim szerint azokról a párokról készülnek a legszebb esküvői fotók, akik balanszban vannak nemcsak egymással, de jól érzik magukat az általuk megálmodott esküvői miliőben is.

szinek_03

Éppen csak most kezdted el szervezni a jövő évi esküvődet? Nincs még meg a fejedben a teljes koncepció? Akkor indulj ki az esküvő színeiből! A Pantone Intézet minden decemberben kihirdeti a következő év irányadó divatszínét, és összeállít egy egész színskálát az általa választott trendi árnyalatokból. Idén a Marsala mindent vitt, több esküvőm is volt, ahol ezt a szép sötétbordós színt választották a dekoráció alapszínének.

szinek_01

2016-ra első alkalommal egyből két színt választott a Pantone (mindkettő pasztellszín), ezek pedig a Rose Quartz és a Serenity. Ha magyarul kellene körbeírnom ezt a két árnyalatot, akkor azt mondanám, hogy a rózsakvarc egy lilás-pink színt takar, a derűs kék pedig leginkább a babakékhez áll közel. A Pantone azzal indokolja a két szín kiválasztását, hogy annyira összeillenek és annyira harmonizálnak, hogy szinte vétek lenne őket kettéválasztani. Ránézve erre a két színre szerintem is nagyon egyensúlyban vannak, szinte megnyugtató rájuk nézni. Annak, aki kedveli a pasztell árnyalatokat, ez egy nyerő párosítás, akinek pedig ezek közül csak az egyik szín tetszik, bátran variálhatja egy másfajta kísérőszínnel.

szinek_02

Személy szerint nekem azok a kedvenc esküvői dekorációim, amikor két vagy három különleges már-már meghökkentő színpárosítást vállalnak be a párok. A fő, irányadó szín megjelenik a menyasszony csokrában, a második, kevésbé domináns szín felbukkan a vőlegény kitűzőjében. Ezek mellé pedig bekúszik egy harmadik szín, ami ügyesen kiegyensúlyozza és harmóniába hozza az összeállítást. Így lesznek végül látványosak, üdítőek és kreatívak az esküvői fotók.

Megtetszettek a 2016-os év színei? Az alábbi képen további, ezekhez illő színkombinációkat találsz, ha szeretnéd beindítani a fantáziádat. Színekre fel!

szinek_05