Boldogság: ami sosem megy ki a divatból


Közeledik az év vége és jó pár hete vége van már az esküvői szezonnak is. Öles léptekkel közeledik a karácsony és nemsokára itt az új év, ami azt is jelenti, hogy új divat köszönt majd be az esküvői ruhák, kiegészítők és dekorációk terén. A legszemfülesebb nemzetközi lapok már szeptemberben és októberben bemutatták a jövő évi szín- és formavilág trendeket, az év második felétől a szolgáltatók is a jövő évi eseményeken dolgoznak már. De ne szaladjunk ennyire előre! A minap végig pörgettem az idei esküvői képeimet és azon gondolkoztam, hol vagyunk mi magyarok az esküvői palettán, mennyire vagyunk divatkövetőek és mit bír el a pénztárcánk? Az esküvő az egyik legnagyobb biznisz, a nagy napon a legtöbben nem spórolnak, éppen ezért a „másik oldalon” sokszor csak annyi pénzt kérnek el egy-egy ruháért, menüsorért vagy különleges dekorációért, amennyit épp még nem szégyellnek. De valóban az árától lesz igazán divatos egy esküvő, vagy a fiatal pár stílusa, a személyisége az, ami elvarázsolja a vendégeket?

Sokféle szertartáson és sokféle lagziban megfordultam. Az idén is volt szerencsém igazán high-class rendezvényt fotózni, csináltam magazinba illő képeket magazinok hasábjaira illően sminkelt és öltöztetett párral, egyedi díszletek közt. Nem titok: ilyenkor van a legkönnyebb dolgom, mert ezek igazán olyan fotók lesznek, amelyet minden esküvői fotós szívesen emel be a referenciái közé. Minden adott a tökéletes, címlapfotóhoz, inkább wedding-fashion jellegű képek ezek, ahol minden a minőségről és a márkáról szól. De volt – és ez sem titok, ebből volt a több – ahol az egész esemény maga a megszemélyesített harmónia volt, rengeteg ötlettel, kedvességgel, odafigyeléssel. A boldogság-energia átsüt a képeken, az kiviláglik a legbecsesebb ruha alól, megszínezi a legnagyobb szeretettel készített handmade üdvözlőkártyát, a jó szívvel terített asztalt és körülöleli a vendégeket.

Egyébként meg tudod mit? Mindegy, hogy mit viselsz, akkor vagy igazán trendi, ha a ruha, a kiegészítők és minden egyéb dekoráció és cicoma te magad vagy. Ha nem akarsz másnak látszani, mint ami a legbensőbb lényeged. Ha valóban viseled, és nem csak felveszed a ruhádat, ékszeredet. Higgyétek el, a legpompásabb a fesztelen, boldog menyasszony, az sosem megy ki a divatból!

– Vona Timi –